EXTRABILJETTER
På grund av det stora trycket släpper vi ytterligare extrabiljetter till festivalen i Uppsala som går av stapeln nu på fredag 12/8. Biljetterna hittar ni via Tickster.se kl 09.00 den 10/8 . Det kommer att finnas ett fåtal vuxenbiljetter och ett antal barnbiljetter det är först till kvarn som gäller.

 

MIRIAM BRYANT, MELISSA HORN, LARS WINNERBÄCK & AMANDA BERGMAN TILL NY KRINGRESANDE PARKFESTIVAL
Arrangörerna Welcome Concerts, Paraply Produktion och The Tivoli, går ihop med produktionsbolaget United Stage och arrangerar sommaren 2016 “A WALK IN THE PARK” för första gången. Ett nytt och kringresande festivalkoncept i tre av Sveriges främsta sommarstäder.

Festivalen kommer att besöka Rävspelet vid Fredriksskans i Kalmar den 9:e juli, Sofiero i Helsingborg den 15:e juli, och Botaniska Trädgården i Uppsala den 12:e augusti. Bland artisterna hittar vi Så mycket bättre-succén Miriam Bryant, albumaktuella Melissa Horn och svenska legenden Lars Winnerbäck.

“A Walk In The Park” har samarbetat med Hyper Island-studenten Gustav von Platen och den Los Angeles-baserade konstnären Kii Arens i framtagningen av festivalens grafiska manér. Arens har sedan 1994 arbetat med giganter som Led Zeppelin, David Bowie, Lana Del Rey, Taylor Swift och superfestivalen Coachella, och konstnärens passion för musik ihop med hans unika, moderna formspråk gjorde honom till en självklar samarbetspartner.

Artister:
MIRIAM BRYANT
Två år efter att ha nominerats till P3 Guld med succésingeln “Push Play”, flög Miriam Bryant i höstas träffsäkert in likt en av Amors pilar rakt i svenska folkets hjärtan. Under Miriams deltagande i TV4:s “Så mycket bättre” fick vi lära känna människan bakom rösten, och hennes tolkningar av ”One Last Time” och “Ett Sista Glas” har streamats över 20 miljoner gånger på Spotify. Just nu summerar dessutom Miriam hela sju singlar på SR:s digilista. Helt galet! Vi är så, så glada att hon kommer med oss.

MELISSA HORN
Melissa Horn hade knappt hunnit fylla 20 år när hon tillsammans med Lars Winnerbäck vann hela svenska folkets hjärtan med låten “Som jag hade dig förut”. Med sin mjuka, trevande röst och betryggande framtoning släppte Melissa Horn nu i november sin senaste platta, “Jag går nu”, med ett sådant rysningsvärde att den förtjänar att nämnas en gång till. “Jag går nu”.

LARS WINNERBÄCK
Tanken om att höra Lars Winnerbäck trevande sjunga att “vi skulle klara vad som helst”, samtidigt som solen sakta lägger sig över äppelträden i Sofieros slottsträdgård — den gör väntan olidlig. Den sjufaldiga grammisvinnaren har sedan 1996 berört oss med sina texter om livet, dess egenheter och uppförsbackar. Och vi längtar tills vi ses i sommar.

AMANDA BERGMAN
Amanda har tagit Sverige med storm. Med flertalet fantastiska projekt som Hajen, Idiot Wind och Amason i bagaget har hon nu äntligen släppt ett soloalbum i eget namn. Hyllningarna från en enhällig kritikerkår har avlöst varandra och vi kan stolt presentera att Amanda följer med oss ut på svenska vägarna. Vi drömmer oss bort till sommaren och hör Amandas vackra röst eka mellan träden i landets vackraste parker.

STÄDERNA
Festivalen kommer att arrangeras på tre av landets mest grönskande platser. Den röda tråden ligger i harmonin, den idylliska naturen, och den drömlika närheten till vad vi gärna ser på vykorten. I sommar får Kalmar, Helsingborg och Uppsala besök av A Walk In The Park!

PRAKTISK INFORMATION

FESTIVALPASS
Serviceavgifter tillkommer på samtliga kategorier.
Ordinarie endagsbiljett 595:-
Barnbiljett 0-12 år fri entré i målsmans sällskap

OBS: Barn måste bära hörselkåpor under hela vistelsen
på festivalområdet.

ÅLDERSGRÄNS
Åldersgräns 13 år. Under 13 år endast i målsmans sällskap.

TIDER
Entrén öppnar: 16:00
På scen: 17.00
Spelschema släpps senare på walkinthepark.se

MAT OCH DRYCK
Festivalen kommer att ha ett brett utbud av mat och dryck på området samt erbjuda servering av öl, vin och cider mm. Det går bra att ta med egen picknickkorg. I Uppsala och Kalmar får dryck ej medföras in på festivalområdet. Glasflaskor, burkar, termosar, grillar och föremål som kan skada andra är förbjudna. Endast plastbestick får föras med in på området.

PARAPLYER , STOLAR MM
Paraplyer, picknickstolar, bord, barnvagnar och farliga föremål som kan skada andra eller hindra framkomligheten får ej föras med in på festivalområdet. Arrangören ansvarar inte för föremål som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Begränsat antal stolar kan hyras på området.

HUSDJUR
Husdjuren mår bäst av att stanna hemma och får inte vistas på festivalområdet.

RULLSTOLAR
Medföljande ledsagare går in gratis på ordinarie festivalpass.
Ramper för rullstolar kan inte garanteras i samtliga städer.