Henrik Berggrens återkomst med sommarens turné kan bara beskrivas som en triumf. I höst följer artisten, som få trodde någonsin skulle komma tillbaka, upp succén med en rad konserter. 25 november kommer Henrik Berggren till Uppsala Konsert & Kongress!

Det hade gått nio år sedan Broder Daniel tog farväl på Way Out West och 14 år sedan deras senaste album, ”Cruel Town”, släpptes. Den 2 mars släpptes utan förvarning Henrik Berggrens första singel som soloartist ”To My Brother, Johnny”.

Efter år av spekulationer och saknad var Henrik Berggren tillbaka. 5 maj kom fullängdaren ”Wolf’s Heart”. Albumet möttes med idel lovord i pressen och gick direkt in på en tredjeplats på albumlistan.

Sommarturnén som följde albumsläppet kan bara beskrivas som en succé. Det blev en vacker återförening mellan Berggren och hans stora skara följare. Men Henrik Berggren är långt ifrån klar, det här är en återkomst som bara börjat. 25 november kommer Henrik Berggren till Uppsala.

Med sig har han samma band som under sommaren, bestående av Theodor Jensen, Mattias Bärjed, Henning Fürst, Nino Keller och Joel Alme.

Röster om sommarturnén:
”På Grönan är det turnépremiär och packat. En suverän antihjälte som vi fortfarande behöver” – GAFFA om turnépremiären på Gröna Lund (5 av 6)

”Det går inte annat än häpna över hur bra de nya låtarna är – det borde vara omöjligt att göra en sådan återkomst” – Norrköpings Tidningar om Bråvalla Festival (5 av 5)

”Jag blir nästan rörd till tårar när jag tänker på den triumf som skivan och denna turné är” – Dalarnas Tidningar om Peace & Love (5 av 5)

”Where is life in this town? frågar han oss. Precis just här, skulle jag svara” – Göteborgs-Posten om Liseberg (4 av 5)

”Har man följt historien om Henrik och det gamla bandet är det en stund som är närmast hjärtskärande vacker” – Östersundsposten om Storsjöyran (4 av 5)